הילדים בבית, חם בחוץ ואנחנו ההורים רובינו בעבודה. הכל משתנה, שעות השינה, זמן השימוש במסכים, זמן הארוחות וגם סוג הארוחות. חוסר סדר אחד גדול.
חוסר הסדר הזה שאנחנו כהורים וגם הילדים חווים בחופש גורם לנו לצאת משליטה והילדים חווים סוג של חוסר סדר וגבולות. גם גיל הילדים משפיע על ההתנהלות. כאשר מדובר בילדים קטנים יחסית (ילדים בגילאי 3-7) אנחנו בהחלט יכולים לתכנן להם סדר יום מסוים מכל הבחינות (אוכל, פעילות, זמן איכות). אך כאשר מדובר בילדים יותר גדולים (מעל גיל 8 ומתבגרים) נוצר קושי של ממש. הם יוצרים לעצמם סדר יום שברוב הפעמים לא מתאים לנו כהורים , שעות השינה משתנים וגם שעות צריכת האוכל משנים בהתאם לשעות הערות שלהם.
אז מה מומלץ לעשות ואיך עוזרים לילדים לשמור על סדר בארוחות ?
1. קודם כל לבצע תיאום ציפיות ! – תמיד מומלץ להתחיל בצעד הזה כדי שהילדים יבינו מה אנחנו רוצים שיקרה ושהם ישתפו את הרצונות שלהם וכך לבנות סדר יום שמתאים לשניים . תזכרו תמיד בזמן שאין תיאום ציפיות אז אנחנו מצפים שיקרה משהו מסוים אך במקביל הילדים עושים משהו אחר וכתוצאה מזה אנחנו חווים הרבה עומסים מבחינה רגשית ותחושת כעס שלרוב מתבטאת בכעסים, ריבים וצעקות. מומלץ מאוד להסביר ולשתף את הילדים למה זב חשוב לכם שישמרו על סדר במיוחד מבחינה תזונתית, מה זה יעשה להם מבחינה פיזית.
2. שמירה ככל האפשר על סדר בארוחות – ההמלצה שלי שתכינו תוכנית תזונתית משפחתית שבה גם אתם וגם הילדים יודעים מה אוכלים ומתי . סדר בארוחות יעזור לתחושה של שליטה וגם יקטין את הנשנושים והחיפוש אחרי החטיפים, דבר שישפיע על ההתנהגות וההתנהלות של הילדים . טיפ : ניתן להכין לילדים קופסאות אוכל ולשים אותם במקרר עם שם ושעה– כך פחות תתעסקו בהכנות וגם הילדים פחות יחפשו מה לאכול .
