top of page

הצלחת המוצלחת - כך תעזרו לילדים לאכול מאוזן.

רובינו מכירים ואולי גם חיים לפי גישת הרמזור, שהיא בעצם גישה שמחלקת את המזונות / הדברים לשניים : דברים ומזונות שמותר לעשות ולאכול (ירוק), דברים ומזונות שאסור לעשות ולאכול (אדום).


אכן זו גישה מסוימת לחיים, וכשחושבים על זה הסיכוי שלנו ליחות לפיו ולגדל ילדים בגישה הזאת קטן,
מהסיבה שזה גורם לנו להגיב בצורה הישרדותית (מה אסור לי לעשות ולאכול זאת ?!) ובשלב מסוים הדברים ש"אסורים" פתאום הופכים למותרים ובלי שליטה. וכשמנסים ליישם גישה זו עם הילדים אז ההתנגדויות שלהם לאוכל מזין עולה (מאותה סיבה שזה רק מה שמותר להם לאכול).

מחקרים הראו זאת, על קבוצה של ילדים שלא נתנו להם לאכול מתוק בילדות ותמיד אמרו להם שזה אסור , וכשעברו את גיל 6 ונחשפו למתוקים אז הם צרכו אותם בכמויות ובלי שליטה.

למזלנו, אחוז יחסית גבוה של הורים מעדיפים לא לחיות לפי גישה זו.
אולי מהסיבה שהם לא רוצים לגדל את הילדים שלהם לפי מותר ואסור וכתוצאה מזה יש הרגשה של "חוסר שליטה" על תזונת הילדים .

במקביל לכך ,
נמצאת גישה נוספת אשר מאפשרת לנו ההורים ולילדים שלנו להיות מודעים בעיקר לתזונה שנכנסת לגוף שמקדמת בריאות ומחזקת אותנו, מבלי לחשוב שאנחנו מוותרים על מזונות.
להפך, גישת האכילה המחזקת מאפשרת לכם ולילדים שלכם לאכול מכל המזונות תוך כדי שמירה על שליטה, תזונה מאוזנת ומודעות.
בעצם לפי גישה זו אין מותר ואסור, יש הרגלים ועקרונות בסיסיים של המשפחה שעל פי הם חיים, אוכלים ומתפתחים. דבר שמוביל את המשפחה וכל אדם באשר הוא לבחור בתפריט יומי מאוזן עשיר בארוחות שמכילים את רוב אבות המזון ומשלבות 5 צבעים שונים ומגוונים שבהחלט מספקים לגוף הרבה מעבר לתמיכה תזונתית.


עקרון הצלחת המוצלחת , עקרון זה גורם לנו לשלב 5 צבעים שונים של מזונות טבעיים שמספקים לגוף את התמיכה הגופנית (ויטמינים ומינראליים ועוד) וגם תמיכה הוליסטית נפשית. כך שכל צבע מספק לגוף השפעה אחרת משלימה וביחד יוצרים מעטפת מחזקת ובריאה אשר מסייעת למניעת מחלות ושיפור התפקוד היומי שמשפיע על ההתנהגות, ההתפתחות וההתקדמות בחיים.



לדוגמא :
הצבע הכתום, מבחינת השפעה גופנית הוא עשיר בבטא קרוטן הידוע (וקרטנואידים נוספים) שמחזקים את מערכות הגוף בדגש על מערכת החיסון ומהווים מקור לוויטמין A החיוני לראייה (במיוחד בימינו שהשימוש במסכים גבוה ומשפיע על הראיה והמוח).
ומבחינת הוליסטית , צבע הכתום מחזק את האנרגיה ומעלה את שמחת החיים בכך הוא משפיע על הקשב והריכוז ומשפר את החיוניות והתפקוד הגוף הכללי.

הצבע הירוק, שהוא צבע החיים וההתחדשות. תמיד כל התחלה של משהו חדש, טרי וטוב נמצא בצבע ירוק. בכל ארוחה שהירוק נכנס לצלחת מביא איתו את כוח החיים, הטריות והבריאות שהגוף שלנו כל כך צריך.
ובטבע יש כל כך הרבה ירקות ירוקים שמכילים כלורופיל שמסייע על בריאות מערכת העיכול והתורם להגנה מפני חומרים מסרטנים, עשירים בוויטמין C , חומצה פולית ועוד.
הצבע החום, שמחבר אותנו לאדמה (לבסיס שלנו), מחזק את הביטחון ומשרה תחושה של רוגע ושלווה. לא במקרה רוב המתוקים (הבריאים והלא בריאים) בצבע חום, הם בעצם מספקים לנו תחושה של שלווה ורוגע ובכך כשלא טוב לנו או כשאנחנו לחוצים , באופן אוטומטי הולכים ומחפשים מתוקים וסוכרים.
בנוסף לזה, הצבע החום מספק את האנרגיה הזמינה והמהירה לגוף ואם נעשה סריקה על המזונות הבריאים שבצבע חום נגלה שרובם פחמימות שמתפרקים בגוף לסוכר ומספקים לו את האנרגיה שמשפיעה גם על פעילות המוח ותמיכה כללית.

איך לגרום לזה לקראת ?
קודם כל , בואו נהיה מודעים לזה שבכל צבע יש מגוון רחב של מזונות, ירקות, פירות ועוד.
בכך ההמלצה היא שבכל פעם לחשוף את הילדים למזון אחר ובצבע אחר, לאפשר להם לנסות במגוון דרכים (דרכי הגשה ובישול) ובעיקר להציע להם ולא להניח שהם ל יתחברו לזה (או שאם אתם לא אוכלים אז הילד גם לא יוכל) !

# גיליתם מזון בריא חדש שהילד כן מתחבר ואוהב ,
תוסיפו אותו לארוחות ולתפריט היומי והשבועי וגם תקפידו על החשיפה .

בנוסף לזה , אני מאמינה שאנחנו צריכים ואף חייבים להסביר לילד את החשיבות של הגיוון הצבעים ובסוגים.
ניתן לעשות זאת בהרבה דרכים (רצוי שהשפה וההסבר יהיו מותאמים לגיל הילד) ובעיקר להעלאת להם המודעות בעזרת דברים מחושיים מהעולם שלהם בכך זה יחבר אותם יותר לאותו מזון שנכנס לגוף שלהם.
לדוגמא:
למצוא בעל חיים שהילד כל כך אוהב ומתחבר ולדבר על התזונה שלו, למה הוא אוכל זאת ולא משהו אחר, לחזק את החוזקות של אותה תזונה ואותו בעל חיים ואז לחבר את זה לתזונה של הילד ולמזונות שהוא בוחר לאכול.


הרבה בריאות
שלכם באהבה - ערין

Comments


bottom of page