הרגלי אכילה בריאים שמטמיעים בילדות מלווים את הילדים לאורך חייהם ומשפיעים על בריאותם בעתיד. כך שחינוך לאכילה בריאה מתחיל מהבית ולרוב יהיה מבוסס על דוגמה אישית וסביבה תומכת ומקדמת אוכל בריא.
במאמר זה אגלה לכם כמה דרכים ליצירת הרגלי אכילה בריאים אצלכם בבית.
החשיבות של הרגלי אכילה בריאים:
לפני הכל בואו נבין שהרגלי אכילה בריאים משפיעים על הבריאות הפיזית והנפשית של הילדים.
מבחינה גופנית הם מסייעים במניעת השמנה, מחלות כרוניות ומקנים כלים לניהול תזונה נכונה בעתיד. ומבחינה נפשית הם עוזרים לנו להרגיש בטחון, רוגע, שקט פנימי, סיפוק, ובעיקר שליטה.
טיפים ליצירת הרגלי אכילה בריאים:
היו דוגמה אישית: אנחנו ההורים מודל לחיקוי של הילדים. לכן חשוב שנקפיד על תזונה בריאה ולהראות לילדים את החשיבות של אכילה מאוזנת.
הכינו ארוחות בריאות יחד: בזמן שאנחנו משתפים את הילדים בהכנת הארוחות, אנחנו מלמדים אותם על מרכיבי המזון השונים ועל חשיבות האכילה הבריאה וגם גורמים ליצירת פעילות משפחתית כיפית וחיזוק המסוגלות הפנימית.
הציעו מגוון מאכלים: תמיד רצוי להציג לילדים מגוון רחב של מאכלים בריאים ולהציע להם לנסות דברים חדשים (בלי צפייה שהם יאכלו הכל!). בעצם כשהם נחשפים כל הזמן למזונות חדשים הם ילמדו להעריך את הטעמים השונים ויפתחו הרגלים מגוונים.
רעיונות למאכלים בריאים לילדים:
סלט פירות טרי: פירות טריים חתוכים עם תוספת של יוגורט טבעי ודבש. מנה מתוקה ובריאה שמתאימה לכל שעה ביום.
כריכי ירקות מזין: הכינו כריכים מלחם מחיטה מלאה או כוסמין עם גבינה לבנה או טחינה / פסטו וירקות ב3 צבעים שונים. השילוב של הירקות בתוך הכריך נותן תחושה של רעננות ומוסיף קראנצ'יות למרקם.
שייק פירות מרענן - ההמלצה המועדפת: שייק המשלב פירות כמו בננה ותפוח עם משקה מים / חלב / סויה, שיבולת שועל ואגוזים הוא שייק עשיר בוויטמינים ומינרלים ומעניק אנרגיה לכל היום. בעצם שייקים יכולים להוות מנה מזינה ומאוזנת, משביעה ומרעננת.
לסיכום: יצירת הרגלי אכילה בריאים לילדים מתחילה בדוגמה אישית ובסביבה תומכת. עם מעט מאוד מאמץ ותשומת לב, תוכלו להקנות לילדים הרגלים בריאים שילוו אותם לכל החיים.
וזה יהיה הבסיס לאכילה נכונה, בריאות חזקה גופנית ונפשית.
Comments