הטכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מחיי היומיום של הילדים כיום, אך השימוש המוגבר במסכים עלול להשפיע לרעה על הרגלי האכילה והבריאות הכללית שלהם. במאמר זה אגלה לכם כיצד זמן המסך משפיע על התזונה ואשתף אותכם בדרכים שניתן ליישם על מנת לנהל את ההשפעות של המסכים ולשמור על תזונה בריאה והרגלי אכילה נכונים עבור הילדים.
חשוב להיות מודעים :
הגוף שלנו צורך יותר אנרגיה כאשר הילדים (ואנחנו) מבלים שעות מול מסכים. בעצם השפעת המסך על פעילות המוח גבוה ועל מנת לאזן פעילות זו הגוף צורך יותר אנרגיה. ובשלב מסוים הגוף ידרוש החזרת אנרגיה זו ע"י אוכל - שלרוב יהיה אוכל מהיר, פשוט ומעובד שמתעכל ומספק את האנרגיה בפרק זמן קצר
השפעת המסכים על הרגלי האכילה:
ילדים מבלים שעות רבות מול מסכים – טלוויזיה, מחשב, טאבלט או בטלפון החכם. ההרגל האוטומטי הזה מביא לא פעם לאכילה בלתי מודעת על מנת להחזיר את האנרגיה. בעצם מה שקורה הילדים אוכלים תוך כדי צפייה או משחק, דבר שגורם לצריכה מוגזמת של כמויות אוכל והעדפת מזונות מעובדים, מהירים ולא בריאים על מזונות בריאים אחרים.
זמן מסך ואכילה בלתי מודעת:
ילדים שצופים במסכים בזמן הארוחות נוטים לאכול כמויות גדולות יותר מכיוון שהם לא שמים לב למה שהם מכניסים לפה. האכילה הופכת לפעולה אוטומטית, והילדים לא מרגישים כאשר הם שבעים.
השפעת הפרסומות הדיגיטליות על הבחירות התזונתיות:
ילדים חשופים באופן מתמיד לפרסומות למזון מהיר, חטיפים וממתקים דרך המדיה הדיגיטלית. זה משפיע על הבחירות שלהם ומוביל אותם לבקש מזונות פחות בריאים שהם רואים בפרסומות ורוצים לנסות ולאכול.
אכילה רגשית בעקבות זמן מסך:
זמן ממושך מול המסך יכול לעורר תחושות של שעמום או עייפות, מצב שמוביל לאכילה רגשית ולצריכה של מזונות עתירי סוכר ושומן כ"פיצוי ". ולכן ילדים עלולים לחפש חטיפים וממתקים כדי לפצות על תחושות אלו.
כיצד ניתן להתמודד עם ההשפעות האלו :
הצבת גבולות לזמן המסך:
אחד הצעדים הראשונים הוא לקבוע גבולות ברורים לזמן המסך. למשל, לקבוע שעות מוגדרות שבהן הילדים יכולים להשתמש במסכים, ולהגדיר אזורים בבית שבהם אין שימוש במסכים (כמו סביב שולחן האוכל).
ארוחות ללא מסכים:
מומלץ להקפיד על כך שארוחות מתקיימות ללא הפרעות של מסכים. זה מאפשר לילדים להתמקד במזון שלהם, לשים לב לתחושת השובע, וליהנות מהארוחה. כך גם נוצרת הזדמנות לזמן איכות משפחתי ולשיחה על היום שעבר.
עידוד אכילה מודעת:
עודדו את הילדים להקדיש זמן לארוחה וליהנות ממנה מבלי להתפתות להסחת דעת חיצוניות. שתפו אותם בחשיבות של לעיסה ואכילה איטית, טעימת המזון, והכרת התחושות הגופניות כמו רעב ושובע.
תכנון מראש:
הכינו חטיפים בריאים מראש ושימו אותם במקום נגיש לילדים, כך שכאשר הם מחפשים משהו לאכול, הבחירה הבריאה תהיה קלה יותר. חטיפים כמו ירקות חתוכים, פירות או אגוזים הם בחירות מצוינות שמאפשרות לילדים לאכול בריא גם מול המסך.
הגברת המודעות לתוכן בפרסומות :
חנכו את הילדים לזהות את ההשפעה של פרסומות ותקשורת דיגיטלית על הבחירות שלהם. שתפו אותם בכך שהמזונות שמופיעים בפרסומות אינם בהכרח הבריאים ביותר, ולמדו אותם כיצד לבחור נכון.
דוגמא אישית :
ההורים הם דמות לחיקוי. כאשר הילדים רואים שההורים מכבים את המסכים בזמן הארוחות ומדגימים אכילה מודעת ובריאה, הם לומדים זאת דרך ההתנהגות.
לסיכום,
בעידן שבו המסכים הם חלק בלתי נפרד מחיי הילדים, חשוב לנו ההורים לקחת תפקיד אקטיבי בניהול ההשפעה שלהם על התזונה והבריאות הכללית.
כמו כן, ניתן ליצור סביבה שתומכת בהרגלי אכילה בריאים, גם במציאות הטכנולוגית של ימינו, על ידי חינוך הילדים למודעות להשפעות המסכים, ובכך נוכל להבטיח שהם ישמרו על תזונה מאוזנת ויתפתחו באופן בריא – פיזית ונפשית.
נ.ב.
מזמינה אותכם להצטרף לקבוצת הוואטסאפ family lifestyle
וליהנות ממסר יומי לחיזוק החוסן הגופני והנפשי.
לאחר ההצלחה של המסר היומי בחודש אוגוסט
התגובות שקיבלתי מאימהות
אני ממשיכה את הפעילות הזאת גם בחודש הזה
עם מסרים לחיזוק החוסן הנפשי והגופני בזמן מסגרות
וטיפים להעלאת רמת הקשב והריכוז.
מזמינה אותכם להצטרף לקבוצה -
Comments